ua en ru

Керрі запропонував Лаврову публічно закликати проросійських активістів у східних областях роззброїтися

Держсекретар США Джон Керрі закликав міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова стримати конфронтаційну риторику, вступити в дипломатичне взаємодія з ОБСЄ та українським урядом, а також публічно закликати учасників протестів на південному сході України скласти зброю.

Держсекретар США Джон Керрі закликав міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова стримати конфронтаційну риторику, вступити в дипломатичне взаємодія з ОБСЄ та українським урядом, а також публічно закликати учасників протестів на південному сході України скласти зброю. Про це Керрі сказав у ході телефонної розмови з Лавровим, що відбувся 22 квітня, передає Reuters з посиланням на джерело в Держдепартаменті США.

Керрі також попередив Лаврова про посилення санкцій проти Росії у разі відсутності прогресу у виконанні женевських угод.
Раніше російський МЗС повідомив, що в черговій телефонній розмові, що відбулася за ініціативою США, Лавров знову підкреслив необхідність термінових дій Києва щодо сумлінного виконання женевських угод. Як зазначили в Москві, Керрі стверджував, що київська влада вже оголосили про необхідні кроки, але не навів конкретних фактів, що підтверджують реалізацію цих обіцянок.