ua en ru

Кернес звинуватив Авакову і Балуту в організації замаху на нього

Міський голова Харкова Геннадій Кернес називає міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голову Харківської облдержадміністрації Ігоря Балуту причетними до організації замаху на нього.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес називає міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голову Харківської облдержадміністрації Ігоря Балуту причетними до організації замаху на нього. Про це він заявив в інтерв'ю радіо "Свобода".

"Я їм сказав (слідчим), кого я підозрюю, тобто Авакова і назвав Балуту. Я вірю у ту скриньку "Фейсбуку", що була зламана, де було їхнє листування. На сьогоднішній день я можу констатувати, як факт, що слідство - це імітація, а не слідство. Тобто вся ця справа, вже стільки пройшло часу - з травня, а вже липень, а досі в процесі. І я навіть не можу зрозуміти, що на сьогодні вже зроблено в цій справі", - заявив Кернес.

При цьому він заперечив, що до замаху могла бути причетна Росія.

"Вважаю, що коли ви у мене запитуєте про так званий "російський слід", то я навіть не хочу говорити про російський слід, тому що не можу зрозуміти, навіщо вам це треба", - наголосив Кернес.

Також він повідомив, що не виключає звернення до європейського суду, якщо українські правоохоронні органи не знайдуть справжніх винуватців замаху.

Сам міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в інтерв'ю радіо "Свобода" спростував причетність до замаху на Геннадія Кернеса. "Мій коментар простий. Чоловіку потрібно лікуватися. І я маю на увазі передусім душевну хворобу", - заявив Аваков.

Раніше в головному управлінні МВС Харківської області повідомляли, що слідство визначило дві пріоритетні версії замаху на Кернеса: професійна діяльність та протидія сепаратистам. При цьому слідчі не відкидають остаточно й інші версії, зокрема, пов'язані з діяльністю самого Кернеса і його оточення в комерційній сфері.

Нагадаємо, 28 квітня 2014 р. на мера Харкова Геннадія Кернеса під час пробіжки було скоєно замах, в результаті якого він отримав вогнепальне поранення в спину. Після цього він був прооперований в харківській лікарні, а потім відправлений на подальше лікування в Ізраїль.