ua en ru

Канада ніколи офіційно не пропонувала Україні винищувачі F-18, - Геращенко

Канада ніколи офіційно не пропонувала Україні винищувачі F-18, - Геращенко Джерело фото:EPA
Канада на державному рівні ніколи не пропонувала Україні винищувачі F-18.

Канада на державному рівні ніколи не пропонувала Україні винищувачі F-18. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Отримав відповідь з канадського посольства з приводу злощасних винищувачів F-18. Ніколи держава Канада не пропонувала державі Україна прийняти винищувачі F -18. Можливо, якісь посередники чи не зрозуміло хто комусь щось обіцяли, але на державному рівні це питання ніколи не стояло", - написав Геращенко.

Він зазначив, що історія з канадськими винищувачами дуже нагадує відому історію з LNG-терміналом і "лижним інструктором".

"Велике прохання до всіх, хто хоче і любить коментувати питання космічної складності, задаватися питанням, хто першоджерело інформації, і яка ступінь довіри до нього", - зазначив Геращенко.

Нагадаємо, раніше колишній заступник міністра оборони України Леонід Поляков в ефірі програми "Ідеальний уряд" на телеканалі "24" заявив, що Україна відмовилася від десятків канадських винищувачів через брак коштів на їх обслуговування і відсутність кваліфікованих пілотів.