ua en ru

Кабмін завтра розгляне питання виділення коштів постраждалим від теракту у Маріуполі

Кабмін завтра розгляне питання виділення коштів постраждалим від теракту у Маріуполі

Кабінет міністрів завтра, 28 січня 2015 р. на своєму засіданні розгляне проект розпорядження про виділення коштів для надання допомоги постраждалим та сім'ям осіб, які загинули внаслідок теракту, що стався 24 січня 2015 р. у м. Маріуполь Донецької області. Про це йдеться у порядку денному засідання уряду, розміщеному на офіційному сайті Кабміну.

Доповідати за цим питанням буде міністр соціальної політики Павло Розенко.

Крім того, міністр юстиції Павло Петренко доповість про результати реалізації положень закону України "Про очищення влади".

Також міністри планують розглянути питання про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України № 595 від 7 листопада 2014 р. "Деякі питання фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей", а також внести зміни до пункту 20 "Порядку ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян" щодо порядку надання витягу з реєстру.

Крім того, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус доповість про стан підготовки Мінекономрозвитку проектів законодавчих актів:

- проекту постанови Кабінету міністрів України "Про затвердження порядку бронювання військовозобов'язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час",

- проекту постанови Кабінету міністрів України "Про внесення змін до Основних показників мобілізаційного плану національної економіки на особливий період";

- проекту розпорядження Кабінету міністрів України "Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету" щодо відновлення виробництва військової техніки номенклатури ПАТ "Топаз" на виробничих потужностях державного підприємства "Науково-виробничий комплекс "Іскра".

Нагадаємо, останнього разу Кабмін проводив виїзне засідання у будівлі ДержНС, де було ухвалене рішення про ведення режиму надзвичайної ситуації на Донбасі і режим підвищеної готовності по Україні.