ua en ru

Кабмін поклав функції Реєстраційної та Виконавчої служб на Мін'юст

Кабінет міністрів України поклав функції Державної реєстраційної служби (Укрдержреєстру) та Державної виконавчої служби (ДВС) на Міністерство юстиції України. Про це йдеться у постанові уряду № 17 від 21 січня 2015 р.

"Ліквідувати Державну реєстраційну службу та Державну виконавчу службу, поклавши на Міністерство юстиції завдання і функції з реалізації державної політики у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), з питань державної реєстрації актів цивільного стану, речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, договорів комерційної концесії (субконцесії), з питань реєстрації (легалізації) об'єднань громадян, інших громадських формувань, статутів фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, якщо їх реєстрація передбачена законами, статуту територіальної громади м. Києва, державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб'єктів інформаційної діяльності", - йдеться у документі.

Також уряд установив, що Міністерство юстиції є правонаступником Укрдержреєстру та ДВС в частині реалізації державної політики у відповідних сферах.

Крім того, Кабмін утворив комісії з ліквідації Реєстраційної та Виконавчої служб.

Згідно з постановою, головою комісії з ліквідації Реєстраційної служби призначено заступника голови зазначеної служби Романа Усенка, а головою комісії з ліквідації Виконавчої служби заступника голови цієї служби Павла Коцюбинського.

Також Кабмін доручив головам комісій затвердити персональний склад комісій та забезпечити здійснення заходів, пов'язаних з ліквідацією Державної реєстраційної служби та Державної виконавчої служби, а також з передачею майна, що належить до сфери їх управління.

У зв'язку з покладанням на Мін'юст функцій Реєстраційної та Виконавчої служб уряд збільшив граничну чисельність працівників апарату Мін'юсту на 122 особи - до 865 працівників. У той же час гранична чисельність працівників територіальних органів Мін'юсту було зменшено на 2 тис. 376 осіб - до 21 тис. 385 співробітників.

Крім того, зменшено до 7 працівників граничну чисельність працівників апарату Виконавчої служби (з 85 осіб), Державної служби з питань захисту персональних даних (з 46 осіб), Державної реєстраційної служби (з 213 осіб) до завершення ліквідації цих органів влади.

Також зменшено граничну чисельність працівників Державного комітету архівів України ("Укрдержархів") з 106 до 93 співробітників.

Нагадаємо, Міністерство юстиції ліквідує Державну виконавчу та Державної реєстраційної служби.