ua en ru

Кабмін затвердив концепцію реформування МВС

Кабінет міністрів України сьогодні, 22 жовтня 2014 р., на своєму засідання затвердив концепцію і стратегію реформування Міністерства внутрішніх справ.

Кабінет міністрів України сьогодні, 22 жовтня 2014 р., на своєму засідання затвердив концепцію і стратегію реформування Міністерства внутрішніх справ. Про це повідомила прес-служба МВС.

Крім того, уряд затвердив ще три нормативних акти, які поклали початок втіленню в життя положень концепції реформи МВС.
Зокрема, Кабмін затвердив проект закону України, який врегульовує питання щодо можливості ліквідації ряду підрозділів МВС: ГУБОЗ, транспортної та ветеринарної міліції тощо.

Також Кабінет міністрів розглянув та затвердив проект постанови, яка закріплює порядок ідентифікації працівників органів внутрішніх справ, зокрема - шляхом носіння нагрудного знака.

"Це дозволить легко ідентифікувати кожного працівника органів внутрішніх справ, який перебуває при виконанні службових обов'язків", - йдеться у повідомленні.

Також був затверджений проект розпорядження Кабміну щодо позбавлення підрозділів ДАІ функцій з надання адміністративних послуг, запровадження автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, надання патрульній службі міліції повноважень державної автомобільної інспекції із забезпечення безпеки дорожнього руху в населених пунктах.

"Цим нормативним актом передбачено проведення експерименту на базі ДАІ м. Хмельницький. В рамках експерименту відбудеться об'єднання сил підрозділів ДАІ та патрульної служби в єдиний підрозділ", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, як зазначається, цей нормативний акт визначає завдання для МВС з підготовки законодавчої бази для цього об'єднання в цілому у країні. Після доопрацювання вищевказані нормативні акти будуть подані на підпис прем'єр-міністрові України.

"Таким чином, в Україні розпочата стратегічна реформа міліції", - зазначають у Кабміні.

Нагадаємо, як заявив сьогодні спікер Верховної Ради України, кадровий склад Міністерства внутрішніх справ України буде оновлено за рахунок офіцерів Національної гвардії і добровольчих батальйонів.