ua en ru

Кабмін утримує дефіцит держбюджету в межах 4%, - Яценюк

Кабінет міністрів України утримує дефіцит державного бюджету України в межах 4%.

Кабінет міністрів України утримує дефіцит державного бюджету України в межах 4%. Про це прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив на засіданні уряду в середу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ми утримуємо дефіцит державного бюджету у розмірі 4%. Для країни, яка перебуває в стані війни, для країни, яка була тотально розграбована, показники за доходами бюджету 5% від минулого року і дефіцит у межах 4% прийнятний",- заявив Яценюк.

"Прогнозували, що падіння економіки в цьому році буде до -10 %. Ми сьогодні можемо сказати, що ці прогнози дещо кращі - ми очікуємо -7 %, а не -10%. Тому 3% - це серйозний лаг, який нам вдалося досягнути. Проте це все-рівно мінусова економіка, яка падає через російську збройну агресію та через неймовірні бюджетні витрати на утримання армії, і часткового знищення російськими терористами підприємств на сході України", - заявив Яценюк.

Він зазначив, що промислове виробництво в України впало на 10%, тому що розбомблені шахти та підприємства.

"При тому, що в нас економіка йде за негативним трендом, нам вдалося у поточному році зібрати на 5% більше доходів до державного бюджету, ніж у 2013 р. І це моя відповідь на питання, чи вдалося нам частково закрити тіньові корупційні схеми. Так, частково це вдалося. В тому числі і через детінізацію торгівлі нафтопродуктами та акцизів по нафтопродуктам і пакет жорстких заходів, спрямованих на великий прибутковий, чи як його називають, олігархічних бізнес, завдяки чому ми додатково збільшили доходи до держбюджету", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, за даними Мінфіну, зведений дефіцит державного бюджету 2014 р. складе 5,8-5,3%.