ua en ru

Кабмін призупинив укладення угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Кабінет міністрів України призупинив укладення угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це йдеться розпорядженні уряду від 21 листопада 2013 р. № 905-р.

Кабінет міністрів України призупинив укладення угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це йдеться розпорядженні уряду від 21 листопада 2013 р. № 905-р.

"Призупинити процес підготовки до укладання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їх державами - членами, з іншої сторони, і дію рішення Кабінету міністрів України від 18 вересня 2013 р. "Про підготовку до підписання проекту Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським союзом і його державами - членами, з іншої сторони", - йдеться в документі.

Крім того, Кабмін доручив Міністерству закордонних справ разом з Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Міністерством промислової політики запропонувати Європейському союзу та Російській Федерації утворити комісію на тристоронній основі для опрацювання комплексу питань, спрямованих на відновлення втрачених обсягів виробництва та напрямів торговельно-економічних відносин, розширення та сприяння міжнародній торгівлі, подальшу лібералізацію ринку, узгодження регуляторної бази для покращення умов провадження підприємницької діяльності.

Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росії та іншими країнами Митного союзу і державами - членами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу держави.

Ще Кабмін доручив профільним міністерствам вжити заходів, спрямованих на розвиток торгівлі, виробничої кооперації та обмін технологіями з державами - членами СНД з метою збереження робочих місць та вирішення інших соціальних питань на основі підвищення економічної стійкості держави.

Представництво Європарламенту на запит РБК-Україна залишило дане рішення Кабміну без коментарів.

Сьогодні Верховна Рада відмовилася ухвалювати законопроект про лікування ув'язнених за кордоном, регіоналів і комуністів не влаштував жоден із шести запропонованих варіантів, що дозволяють Юлії Тимошенко виїхати за кордон. У зв'язку з цим почалися розмови про те, що ЄС може підписати угоду про асоціацію, а тиск в питанні Тимошенко відкласти на період ратифікації угоди парламентами європейських країн. Законопроект про прокуратуру також не прийнятий.

Однак Рада прийняла законопроект про вибори.

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що шанси на підписання УА менше 50%, проте член місії Європарламенту Олександр Квасьневський сказав, що шанси ще є.