ua en ru

Кабмін розробив два проекти держбюджету на 2015 р, - Яценюк

Кабінет міністрів України розробив два проекти державного бюджету на 2015 р. - на старому податковому законодавстві та з урахуванням податкової реформи.

Кабінет міністрів України розробив два проекти державного бюджету на 2015 р. - на старому податковому законодавстві та з урахуванням податкової реформи. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК Україна.

"Ми підготувати два варіанта державного бюджету на 2015 р. Перший - це прийняття бюджету на чинній податковій базі відповідно до чинного податкового законодавства... Це спільна позиція всього складу Кабміну . На чинній податковій базі без проведення податкової реформи, реформи єдиного ю соцвнеску, та Бюджетного кодексу. Кабмін не буде подавати бюджет, так які це буде бюджет падіння, а не розвитку", - заявив Яценюк.

За його словами, місяць тому Мінфіну було дано доручення розробити пакет економічних реформ, який включає нову редакцію Податкового кодексу, нову система оподаткування соц внеском та зміни до Бюджетного кодексу.

Яценюк зазначив, що другий варіант держбюджету на 2015 р. розрахований саме на цих реформах.

"Ми звертаємося до парламенту невідкладно проголосувати пакет реформ, та залежно від того, що ухвалить Рада, ми внесемо відповідний проект бюджету", - повідомив Яценюк.