ua en ru

Кабмін продовжить співпрацю з ЄС в рамках регіональних проектів, - Максюта

Кабінет міністрів України (Кабмін) продовжить співпрацю з Євросоюзом в рамках регіональних проектів. Про це в ході Форуму "Регіональний розвиток і державна політика" заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам необхідно формувати нову регіональну політику, це не простий процес. Але ми повинні забезпечити нові умови економічного зростання регіонів", - заявив він.

Він нагадав, що Україна не перший рік тісно співпрацює з ЄС у процесі децентралізації та забезпечення розвитку регіонів України.

"За підтримки ЄС реалізується 83 проекту з охорони зовнішнього середовища, енергозбереження... Ми 10 років співпрацюємо з ЄС для забезпечення регіонального розвитку".

Він зазначив, що у парламент подано відповідний проект закону про регіональний розвиток, а також 21 листопада прийнята урядом стратегія державної регіональної політики.

Він запевнив, що Україна буде робити все для залучення інвесторів.

"Вже реалізуються 13 інвестиційних проектів на суму понад 5 млрд доларів. Готується реалізація ще 8 проектів на суму 2 млрд доларів".

У свою чергу керівник програм співпраці Представництва ЄС в Україні Ендрю Разбаш додав, що ЄС готовий і надалі тісно співпрацювати з Україною в процесі реформування та створення нової регіональної політики.

"Найбільш амбітним проектом цьому плані є угода про асоціацію".