ua en ru

Кабмін закликає Раду в найближчі дні провести позачергову сесію за участю Порошенко

Кабінет міністрів закликав Верховну Раду України в найближчі дні провести позачергову сесію за участю Президента України Петра Порошенка.

Кабінет міністрів закликав Верховну Раду України в найближчі дні провести позачергову сесію за участю Президента України Петра Порошенка. Про це йдеться у заяві Кабінету міністрів, яку поширила прес-служба секретаріату Кабміну.

"Сьогодні в черговий раз Верховна Рада України проявила безвідповідальність. Народні депутати України навіть не змогли включити до порядку денного законопроекти, внесені Кабінетом міністрів України, вкрай необхідні для порятунку країни", - йдеться у заяві.

В уряді України наголошують, що без ухвалення цих законопроектів немає відповіді на те, "чим платити зарплатні, пенсії та соціальні виплати, як забезпечити всім необхідним українську армію" і т.д

"Для розв'язання економічної та політичної кризи в державі Кабінет міністрів вважає вкрай необхідним ухвалення цього пакету законопроектів, що могло би відбутися в найближчі дні на позачерговій сесії Верховної Ради України за участю Президента України", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 24 липня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк подав у відставку у зв'язку з розпадом коаліції у Верховній Раді, а також у зв'язку з відмовою парламенту підтримати ініціативи Кабміну щодо секвестру держбюджету-2014 і реформування НАК "Нафтогаз України".

25 липня народні депутати знову відмовилися внести до порядку денного законопроекти про секвестр держбюджету, а також відмовилися повертатися до голосування за проект закону про реформування НАК "Нафтогаз України".