ua en ru

Кабмін пропонує виділити 9,9 млн грн на виплату грошової допомоги помічникам нардепів у зв'язку з розпуском Ради

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України виділити 9,9 млн грн на виплати одноразової грошової допомоги помічникам-консультантам народних депутатів у зв'язку з достроковим припиненням повноважень Верховної Ради сьомого скликання.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України виділити 9,9 млн грн на виплати одноразової грошової допомоги помічникам-консультантам народних депутатів у зв'язку з достроковим припиненням повноважень Верховної Ради сьомого скликання. Про це йдеться в урядовому законопроекті № 5159-1 "Про внесення змін до додатка № 3 до закону України "Про державний бюджет України на 2014 р." (щодо виплати одноразової грошової допомоги помічникам-консультантам народних депутатів України у 2014 р.), текст якого розміщений на сайті парламенту.

У пояснювальній записці зазначається, що у згідно з частиною шостою статті 34 закону України "Про статус народного депутата України", у випадку звільнення помічника-консультанта народного депутата на підставі дострокового припинення повноважень народного депутата, помічнику-консультанту народного депутата, який працює за строковим трудовим договором на постійній основі, виплачується одноразова грошова допомога у розмірі його тримісячної заробітної плати за рахунок бюджетних призначень на забезпечення діяльності Верховної Ради України.

У зв'язку з достроковим припиненням повноважень Верховної Ради України сьомого скликання та призначенням позачергових виборів, Кабмін пропонує внести зміни до закону України "Про державний бюджет України на 2014 р." в частині збільшення за бюджетною програмою "Здійснення законотворчої діяльності Верховної Ради України" видатків на оплату праці на 9 млн 903,8 тис. грн за рахунок економії коштів, яка утворилася за видатками з відшкодування народним депутатам витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко достроково припинив повноваження Верховної Ради України VII скликання і призначив вибори нового парламенту - 26 жовтня 2014 р.