ua en ru

Кабмін пропонує Раді дозволити включати до реєстру державіації модернізовані та переобладнані літаки

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді дозволити включати до реєстру державної авіації України модернізовані та переобладнані літаки.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді дозволити включати до реєстру державної авіації України модернізовані та переобладнані літаки. Про це йдеться в урядовому законопроекті № 4516а "Про внесення змін до Повітряного кодексу України (щодо суб'єктів державної авіації)", текст якого розміщений на сайті парламенту.

Так, законопроект пропонує доповнити статтю 1 Повітряного кодексу України, віднісши до державної авіації органи, що проводять діяльність у сфері розроблення, виробництва, ремонту, модернізації, технічного супроводження експлуатації, збільшення ресурсу, зберігання, демілітаризації та утилізації державних повітряних суден, їх складових частин.

У законопроекті зазначається, що перелік таких осіб визначає Кабінет міністрів України за поданням Міністерства оборони України.

Проект закону також доповнює поняття "державне повітряне судно". Згідно з законопроектом, "державне повітряне судно" - це повітряне судно, що включене до реєстру державних повітряних суден та використовується суб'єктами державної авіації (а не лише судно, що застосовується у військовій, митній та прикордонній службі, службі цивільного захисту, в органах внутрішніх справ, як зазначено у нині діючій редакції Повітряного кодексу).

Згідно з пояснювальною запискою, даний законопроект розроблено з метою віднесення юридичних осіб, які здійснюють діяльність у сфері розробки, виробництва, ремонту, модернізації, технічного супроводження експлуатації, збільшення ресурсу, зберігання, демілітаризації та утилізації державних повітряних суден та їх складових частин, до суб'єктів державної авіації України.

"Ці зміни дозволять всі літаки, які за останні роки були модернізовані або переобладнані на різних підприємствах, внести до єдиного реєстру, і пізніше, при необхідності ,використовувати у військових або цивільних потреби",- зазначив раніше міністр Кабінету міністрів Остап Семерак.