ua en ru

Кабмін восени планує представити план відновлення і зростання України на 2014-2016 рр., - Гройсман

Кабінет міністрів України на міжнародній конференції донорів України восени 2014 р. планує представити план відновлення і зростання України на 2014-2016 рр.

Кабінет міністрів України на міжнародній конференції донорів України восени 2014 р. планує представити план відновлення і зростання України на 2014-2016 рр. Про це сьогодні, відкриваючи міжнародну конференцію донорів України у Брюсселі, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман.

"Уряд почав розробку плану відновлення України на 2014-2016 рр... І ми закликаємо вас долучитися до його формування. Ми плануємо представити його на міжнародній конференції донорів, яку маємо провести з вами разом восени", - заявив Гройсман.

Водночас він зауважив, що донорська допомога не має бути витрачена на проїдання.

При цьому віце-прем'єр назвав основні пріоритети, які визначив для себе уряд, поділивши їх на дві групи - операційні та стратегічні.

Зокрема, за словами Гройсмана, до операційних пріоритетів відносяться реалізація проекту для захисту східного кордону України, забезпечення прав переселенців з тимчасово окупованого Криму та розробка спеціальної реабілітаційної програми для Донбасу.

Серед стратегічних завдань, які потребують міжнародної підтримки, віце-прем'єр визначив сектор енергетичної незалежності та безпеки, знищення корупції та підвищення конкурентоспроможності української продукції.

При цьому він зауважив, що у питанні підвищення конкурентоспроможності української продукції доречно створення гарантійного фонду для України як для підтримки українських виробників, так і іноземних інвесторів.

Наостанок Гройсман закликав донорську спільноту спільно працювати над планом відновленням і зростання, направити в Україну місію для оцінки її нагальних потреб та сформувати оргкомітет для проведення наступної конференції донорів України восени 2014 р.

"Нам не потрібні просто гроші, ми просимо дієву допомогу для вирішення нагальних проблем", - додав віце-прем'єр.

Нагадаємо, сьогодні, 8 липня 2014 р., в Брюсселі (Бельгія) проходить міжнародна конференція донорів України, на якій, зокрема, планується визначити першочергові заходи для відновлення Донбасу.