ua en ru

Кабмін схвалив план імплементації директив ЄС у сфері енергоефективності

Кабмін схвалив план імплементації директив ЄС у сфері енергоефективності
Кабінет міністрів України схвалив плани заходів з імплементації директив Європейського союзу у сфері енергоефективності.

Кабінет міністрів України схвалив плани заходів з імплементації директив Європейського союзу у сфері енергоефективності. Про це заявила прес-служба уряду.

Згідно з повідомленням, розроблений Держенергоефективності України, алгоритм дій включає імплементацію таких Директив ЄС:

- про ефективність кінцевого використання енергії та енергетичні послуги;

- щодо енергетичної ефективності будівель;

- про вказування за допомогою маркування та стандартної інформації про товар обсягів споживання енергії та інших ресурсів енергоспоживчими продуктами.

"Реалізація заходів визначених планами, здійснюватиметься через зміну законодавства, будівельних норм, впровадження комерційного обліку у сфері комунальних послуг, проведення енергетичних аудитів та запровадження енергетичного маркування продукції", - йдеться у повідомленні.

Прийняття цього рішення стало ще одним кроком у напрямку виконання зобов'язань України перед Європейським енергетичним співтовариством. Передбачається, що всі ці заходи будуть реалізовані вже у першому півріччі 2015 р.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін затвердив перші 10 секторальних планів у рамках імплементації УА з ЄС.