ua en ru

Кабмін схвалив кандидатуру сина режисера Іллєнка на посаду голови Держкіно

Кабінет міністрів України на своєму засіданні схвалив актора та продюсера Пилипа Іллєнка претендентом на посаду голови Державної агенції України з питань кіно (Держкіно).

Кабінет міністрів України на своєму засіданні схвалив актора та продюсера Пилипа Іллєнка претендентом на посаду голови Державної агенції України з питань кіно (Держкіно). Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України (Мінкульт).

Рішення про підтримку даного кандидата ухвалене одноголосно.

Крім Іллєнка на зазначену посаду претендував кіно- та телережисер Андрій Дончик.

Як зазначають у Мінкульті, обидва кандидати презентували членам уряду власні програми з реформування сфери кіно. Зокрема, були підняті теми щодо підтримки молодого кіно та кінодебютів, розвитку кінопрокату, активізації співпраці з телебаченням, удосконалення законодавчої бази у сфері кіно, національного кінематографу як засобу патріотичного виховання, статусу та функціонування державних кіностудій, продовження роботи з реставрації фільмів, кіноосвіти, міжнародної копродукції, фестивального руху тощо.

"По закінченні кожної з презентацій, відповідей на запитання членів уряду та обговорення було ухвалено: рекомендувати призначити на посаду голови Держкіно Пилипа Іллєнка", - йдеться в повідомленні.

Тепер міністр культури Євген Ніщук має внести пропозицію про призначення Іллєнка головою Держкіно прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку.

Зазначимо, Пилип Іллєнко - український актор, продюсер, політик. Є сином кінорежисера Юрія Іллєнка й актриси Людмили Єфіменко. Його молодший брат Андрій Іллєнко є депутатом Верховної Ради України 7-го скликання від ВО "Свобода".