ua en ru

Кабмін призначив своїх трьох членів конкурсної комісії Антикорупційного бюро

Кабінет міністрів України затвердив Йосифа Зісельса, Олександру Яновську та Юрія Бутусова членами комісії з проведення конкурсу на заняття посади директора Національного антикорупційного бюро України. Таке рішення було ухвалене на засідання Кабміну в неділю, 21 грудня, передає прес-служба уряду.

Як зазначають у прес-службі, Йосиф Зісельс - відомий правозахисник, в радянські часи - учасник правозахисного руху, член Української Гельсинської групи.

Олександра Яновська - професор Кафедри правосуддя Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, доктор юридичних наук, суддя ad hoc Європейського суду з прав людини.

Юрій Бутусов - відомий журналіст, автор багатьох резонансних матеріалів про корупцію та журналістських розслідувань, головний редактор "Цензор.НЕТ".

Нагадаємо, раніше сьогодні Президент України Петро Порошенко призначив Рефата Чубарова, Євгена Захарова та Ярослава Грицака членами конкурсної комісії Національного Антикорупційного бюро.

При цьому, як повідомив народний депутат від "Радикальної партії" Олег Ляшко, Верховна Рада розгляне призначення своїх членів конкурсної комісії Антикорупційного бюро орієнтовно в середу, 24 грудня.