ua en ru

Кабмін призначив Михайла Казимира головою Держекоінспекції

Кабінет міністрів України призначив Михайла Казимира головою Державної екологічної інспекції України (Держекоінспекції).

Кабінет міністрів України призначив Михайла Казимира головою Державної екологічної інспекції України (Держекоінспекції). Про це йдеться у розпорядженні уряду № 273-р від 25 березня 2014 р.

"Призначити Казимира Михайла Миколайовича головою Державної екологічної інспекції України", - йдеться у документі.

Нагадаємо, 17 березня 2014 р. Кабмін звільнив з посади голови Держекоінспекції Павла Жилу.

Раніше обов'язки керівника служби виконував перший заступник голови відомства Ігор Кошелєв, призначений на цю посаду у травні 2011 р.

Держекоінспекція здійснює нагляд і контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів; за дотриманням режиму територій та об'єктів природно-заповідного фонду, за екологічною та радіаційною безпекою під час імпорту, експорту та транзиту вантажів і транспортних засобів.

Також у сферу діяльності інспекції входить нагляд за біологічною та генетичною безпекою використання генетично модифікованих організмів (ГМО) у відкритій системі та за поводженням з відходами, небезпечними хімічними речовинами, пестицидами та агрохімікатами.