ua en ru

Кабмін сподівається на ухвалення змін до закону про трансфертне ціноутворення, - Яценюк

Кабмін сподівається на ухвалення змін до закону про трансфертне ціноутворення, - Яценюк
Кабінет міністрів України сподівається на ухвалення законопроекту щодо удосконалення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням.

Кабінет міністрів України сподівається на ухвалення законопроекту щодо удосконалення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я сподіваюся, що закон буде схвалений всім українським бізнесом. Це закон України про вдосконалення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням. Уряд вносить цей закон і просить прийняти його невідкладно",- заявив Яценюк.

Він заявив, що на нараді Кабмін прийняв рішення, що такий закон повинен вступити в силу в поточному році, та оподаткування прибутку більших компаній за 2015 р. має бути на підставі цього закону.

"Що означає цей закон? Наприклад, руда, яка на біржі коштує 100 дол., продається на офшорну компанію за 50 дол., а так як ця офшорна компанія далі продає за 100 дол., ніяких податків не сплачується. Зараз скільки б не було ланцюжків офшорних компаній, є біржова ціна товару. І Україна буде отримувати свої податки не з заниженою ціни, а з реальної ціни, яка повинна відповідати ринковій і біржової вартості", - зазначив Яценюк.

За його словами, під дію закону потраплять усі фінансові операції, також хімічні і металургійні підприємства.

Нагадаємо, як заявив раніше міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус, у Верховну Раду України планують найближчим часом внести законопроект про зміну трансфертного ціноутворення.

Цей законопроект прописаний у програмі діяльності Кабміну, яку схвалила Рада.