ua en ru

Кабмін ініціює скасування позаблокового статусу України та курс на членство в НАТО, - Яценюк

Кабмін ініціює скасування позаблокового статусу України та набуття членства в НАТО

Кабінет міністрів України ініціює скасування позаблокового статусу України та її вступ до НАТО. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні на засіданні Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд України вносить на розгляд парламенту закон про скасування позаблокового статусу української держави та про відновлення курсу України на членство в НАТО. Також за законом основна і головна мета України у зовнішній політиці - це членство в ЄС. Цей законопроект забороняє Україні приймати рішення про членство в будь-яких інших економічних, політичних або військових союзах, які суперечать основній меті України. А це членство в ЄС. Ухвалення цього закону означає, що Україні буде заборонено членство в Митному союзі, так і в Євразійському союзі, та інших різного роду так званих спілки, які за суттю своєю є нічим іншим крім як Радянським Союзом", - заявив Яценюк.

Він підкреслив, що цей законопроект має бути розглянутий в Раді негайно.

Нагадаємо, 28 серпня влади України звинуватили Росію в прямому військове вторгнення і попросили допомоги у міжнародного співтовариства, в тому числі у НАТО.