ua en ru

Зміни в Податковому кодексі не завадять реєстрації Кличко в президенти, - ЦВК

У Центральній виборчій комісії (ЦВК) вважають, що нова норма Податкового кодексу не позначиться на реєстрації Кличка кандидатом у президенти. Про це "Комерсант Україна" заявив заступник глави Центрвиборчкому Андрій Магера.

У Центральній виборчій комісії (ЦВК) вважають, що нова норма Податкового кодексу не позначиться на реєстрації Кличка кандидатом у президенти. Про це "Комерсант Україна" заявив заступник глави Центрвиборчкому Андрій Магера.

"Конституція чітко визначає критерії, за яких громадянин може бути обраний президентом,- ці норми відносяться до сфери дії законів про вибори президента, закону про свободу проживання і пересування і Цивільного кодексу. Податковий кодекс регулює іншу сферу - відносини між державою і платниками податків. Сумніваюся, що він буде мати значущий вплив на трактування окремих положень виборчого законодавства",- сказав Магера.

Раніше неодноразово повідомлялося, що зміни в Податковий кодекс, згідно з яким особа, що має право постійного проживання на території іноземної держави, вважається не проживаючою в Україні, можуть у перспективі виключити лідера "Удару" Віталія Кличка з президентської гонки.

У той же час податковий комітет Верховної ради висловив готовність внести поправки до Податкового кодексу для виключення поправки про неможливість балотуватися Кличко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Віталій Кличко заявив, що буде балотуватися в Президенти України. Про це він заявив вчора, 24 жовтня з трибуни Верховної Ради України.

Зазначимо, що фракція "Удар" вимагає від голови ВР Володимира Рибака призначити розслідування щодо прийняття поправки до Податкового кодексу, що може завадити Віталію Кличку балотуватися на посаду Президента України.

Також, вчора Кличко заявив, що поправки в Податковий кодекс, які були прийняті парламентом сьогодні, були направлені виключно на те, щоб перешкодити йому балотуватися на цей пост. 24 жовтня ВР прийняла в Податковому кодексі штучно притянутую норму, предусматривающуя, що особа, що має вид на проживання в іншій державі, вважається таким, що не проживає постійно на території України. У зв'язку з цим, представники фракції "Удар" заблокували трибуну ВР.