ua en ru

Зміни до Конституції щодо судової реформи будуть внесені до ІІ кварталу 2015 р., - АПУ

Зміни до Конституції щодо судової реформи будуть внесені до ІІ кварталу 2015 р., - АПУ Джерело фото:1zoom.ru
Зміни в Конституцію України в рамках судової реформи будуть внесені не пізніше ІІ кварталу 2015 р.

Зміни в Конституцію України в рамках судової реформи будуть внесені не пізніше ІІ кварталу 2015 р. Про це на брифінгу заявив заступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зміни до Конституції необхідні. Розділ Конституції про судоустрій встановлює принципові моменти, які не можуть бути не враховані при формуванні цього законодавства... Ми сподіваємося, що цей процес буде завершено не пізніше перших двох кварталів 2015 р.", - заявив Філатов.

За його словами, сьогодні, згідно з Конституцією, суддею може стати громадянин при досягненні 25 років. Філатов відзначив, що віковий поріг буде підвищено до 30 років.

Крім того, Філатов відзначив, що в Конституції, найімовірніше, будуть внесені зміни щодо функціонування Вищої ради юстиції та вищої кваліфікаційної комісії України. Зокрема, мова йде про можливе об'єднання цих органів.

Нагадаємо, згідно з програмою діяльності Кабінету міністрів України, яку підтримала Верховна Рада України, зміна Конституції України щодо судової реформи полінуватися завершити в 2016 р.