ua en ru

Побиття активістки Євромайдану Чорновіл могли організувати іноземні спецслужби, - політолог

Побиття журналістки Тетяни Чорновіл могли організувати іноземні спецслужби за стандартним шаблоном для дискредитації керівництва України. Таку думку висловив політолог Володимир Цибулько.

"Технології щодо дискредитації глави тієї чи іншої держави з метою обмежити його контакти з Заходом практикуються з 1990-х років. І нам далеко за прикладами ходити не треба. Президент Кучма:спочатку з «кольчужним скандалом», а потім зі справою Гонгадзе. Адже тоді, фактично, вдалося зробити Кучми ледь не Бокассу, який поїдав своїх підданих. Я вважаю, що побиття журналістки Тетяни Чорновіл - це спецоперація проти Януковича, спрямована на його дискредитацію", - сказав політолог.

Він акцентував на тому, що зараз в західному інформаційному просторі спостерігається затишшя, яке пов'язано з різдвяними святами. Тому такий інформаційний привід як побиття журналістки в Україні може бути широко розтиражований західними ЗМІ в негативному контексті.

"Зверніть увагу на час операції: на Заході зараз Різдво, подій мало, говорити не про що. І тут - в Україні звіряче побиття опозиційної журналістки, на тлі милостивих різдвяних канікул це буде сприйматися особливо яскраво і виглядати особливо дико", - підсумував Цибулько.