ua en ru

Зі Служби зовнішньої розвідки України від початку року звільнено 249 співробітників, у тому числі 59 керівників

Зі Служби зовнішньої розвідки України (СЗР) в цілому від початку року з різних причин звільнено 249 співробітників, з яких 59 - керівники підрозділів різного рівня. Про це повідомили у прес-службі СЗР.

За інформацією прес-служби, зараз серйозна увага приділяється формуванню кадрового апарату, який би ефективно виконував поставлені керівництвом держави завдання щодо захисту національної безпеки України. Ця робота продовжується і в рамках реалізації Закону "Про очищення влади" з урахуванням специфіки діяльності зовнішньої розвідки, дотримання положень Закону "Про державну таємницю" та індивідуального підходу до кожного співробітника.

"При цьому звертається увага на особливості проходження служби співробітниками, враховується, чи здійснювали вони заходи, спрямовані на узурпацію влади Президентом України Віктором Януковичем, підрив основ національної безпеки, оборони чи територіальної цілісності України, а також інші питання та критерії, зазначені в законі", - йдеться в повідомленні.

У цій ситуації керівництво СЗР України налаштоване на те, щоб його "дії були хірургічно вивіреними, щоб чітко, виважено і правильно застосувати всі норми", в тому числі мету і основні принципи очищення влади, визначені частиною 2 статті 1 цього закону. З цією метою Службою зовнішньої розвідки України вживаються заходи з проведення люстрації таким чином, який би не позначився на ефективності діяльності Служби в цілому і не призвів до порушень конституційних прав громадян.

Як повідомлялося, Служба зовнішньої розвідки просить Конституційний суд України роз'яснити низку положень закону про люстрацію.

Нагадаємо, закон №1682-VII "Про очищення влади" (про люстрацію) вступив в силу 16 жовтня 2014 р.