ua en ru

З АПУ будуть звільнені держслужбовці, які отримали статус учасника АТО

З Адміністрації Президента України будуть звільнені службовці, які отримали статус учасника антитерористичної операції. Про це повідомив заступник глави АПУ Андрій Таранов, передає прес-служба глави української держави.

"Сьогодні Президент України прийняв рішення про звільнення кількох працівників Адміністрації Президента, які останнім часом отримали статус учасників АТО. Позиція дуже чітка - працівники адміністрації повинні бути зразком професіоналізму і моральних якостей, особливо в ці часи", - підкреслив він.

На переконання Порошенка, статус учасника АТО повинні отримувати тільки особи, які безпосередньо задіяні в операції на місцях, а регулярні службові відрядження не можуть бути підставою для його отримання.

Глава держави ініціюватиме перегляд критеріїв статусу учасника АТО на законодавчому рівні.

"Це дозволить чітко розмежувати статус військових і цивільних учасників антитерористичної операції", - повідомив заступник глави АПУ.

Таранов зазначив, що Адміністрація Президента звернулася у відповідні органи з проханням надати повний список тих, хто отримав посвідчення учасника АТО.

Нагадаємо, раніше комітет з протидії та боротьбі з корупцією звернувся із запитом до Кабінету міністрів про надання списку чиновників, які отримали статус учасників антитерористичної операції.