ua en ru

Інтерпол оголосив екс-ректора Петра Мельника у міжнародний розшук

Інтерпол оголосив екс-ректора Петра Мельника у міжнародний розшук. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Інтерпол оголосив екс-ректора Петра Мельника у міжнародний розшук. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

"На виконання запиту головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України та на підставі рішення Печерського районного суду столиці щодо дозволу на затримання Петра Мельника, Робочим аппаратом Укрбюро Інтерполу підозрюваного оголошено в міжнародний розшук", - йдеться у повідомленні.

Петра Мельника розшукують на території 190 країн - членів Інтреполу.

Напередодні, Мельник був оголошений у міждержавний розшук. Згідно з рішенням суду, Мельника необхідно затримати з метою його приводу до суду для розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

9 серпня Мельник, який звинувачується у хабарництві, втік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета.

Ректор Національного університету Державної податкової служби, колишній народний депутат від Партії регіонів Петро Мельник був затриманий 27 липня співробітниками ГУБОЗ при передачі хабара у розмірі 40 тис. і 80 тис. гривень, що чиновник вимагав від батьків абітурієнтів за сприяння у вступі".

Крім того, під час обшуку в кабінеті слідчі вилучили ще 30 тисяч доларів.

В той же день Мельника госпіталізували в лікарню швидкої допомоги з діагнозом "блокада серця". Пізніше захист Мельника стверджувала, що у нього гіпертонічний криз.

Петро Мельник був народним депутатом Верховної Ради III і V скликань. На виборах у ВР VII скликання восени 2012 р. балотувався як мажоритарник по округу №95 (Київська обл.). Втім, здобути перемогу йому не вдалося. При цьому, за підсумками мажоритарної кампанії у Київській обл., більше половини округів виявилися за Партією регіонів.