ua en ru

Інаугураційне засідання ради асоціації України з ЄС відбудеться в листопаді-грудні

Інаугураційне засідання ради асоціації України з ЄС відбудеться в листопаді-грудні Джерело фото:telegraf.com.ua
Інаугураційне засідання ради асоціації України з Європейським Союзом, яке визначить пріоритети і започаткує процес моніторингу імплементації угоди, відбудеться до кінця 2014 р.

Інаугураційне засідання ради асоціації України з Європейським Союзом, яке визначить пріоритети і започаткує процес моніторингу імплементації угоди, відбудеться до кінця 2014 р. Про це йдеться у спільній заяві президентів України, Європейської ради та Європейської комісії з нагоди початку тимчасового застосування угоди про асоціацію, оприлюдненій на сайті Президента України Петра Порошенка.

Водночас лідери України і ЄС висловили сподівання на швидке завершення процесу ратифікації угоди про асоціацію.

"Ми сподіваємося на швидке завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом всіма державами-членами ЄС у відповідності до національних процедур. Угода сприятиме процвітанню та стабільності на нашому континенті та створить нові можливості для регіонального співробітництва між Україною та її сусідами", - йдеться в заяві.

При цьому сторони привітали початок тимчасового застосування важливих частин угоди про асоціацію між Україною та ЄС із 1 листопада 2014 р. і продовження терміну дії автономних торговельних преференцій ЄС для України до кінця 2015 р., а також підтвердили важливість належної підготовки до тимчасового застосування торговельних положень угоди з 1 січня 2016 р.

"Угода про асоціацію стане ключовим інструментом реалізації за підтримки ЄС дуже необхідних реформ в Україні протягом наступних років. Тимчасове застосування охоплюватиме такі важливі сфери, як верховенство права, боротьба зі злочинністю та корупцією, а також посилене секторальне співробітництво", - йдеться в заяві.

Зі свого боку ЄС зобов'язався підтримувати Україну на її шляху до сучасної європейської демократії, додавши, що угода про асоціацію не є кінцевою метою співробітництва між Україною та ЄС.

Нагадаємо, Рада ЄС затвердила продовження Україні торгових преференцій до 2016 р.