ua en ru

Гриценко просить Тимошенко ініціювати призначення його верховним головнокомандуючим

Народний депутат України Анатолій Гриценко просить лідера партії "Батьківщина", екс-прем'єра Юлію Тимошенко ініціювати призначення його верховним головнокомандувачем.

Народний депутат України Анатолій Гриценко просить лідера партії "Батьківщина", екс-прем'єра Юлію Тимошенко ініціювати призначення його верховним головнокомандувачем. Про це йдеться у зверненні Гриценка до Тимошенко.

За його словами, 20 березня за ініціативою Тимошенко у них відбулася зустріч, в ході якої Гриценко пояснив екс-прем'єру своє бачення ситуації в країні.

"Хто замість Турчинова? Хто зможе відразу включитися в роботу, швидко провести необхідні кадрові зміни, чітко визначити завдання і бути на цей складний період дієвим Верховним головнокомандувачем? Я зможу!... Юлія Володимирівна, Ви - голова правлячої партії. Ви маєте реальні важелі для зміни ситуації. На Вас зараз велика відповідальність. Як ніколи раніше. Ви сильна людина - відважтеся і прийміть рішення, яке я Вам пропоную. Для цього дайте команду своїм однопартійцям, нині керівникам парламенту, уряду і держави: негайно скликати Раду і прийняти вкрай необхідні кадрові рішення. Необхідні для захисту країни!" - закликає Гриценко.

На його думку, Турчинов не справляється з роллю верховного головнокомандувача. "Якщо будете тримати недієздатного Турчинова і далі на посаді... Тоді скажу прямо: якщо країну не зливає Турчинов - тоді це робите Ви. Особисто. І тоді своє слово має сказати народ. Тоді як народ вирішить - так і буде", - зазначає Гриценко.

Він також закликав Тимошенко відмовитися від президентських амбіцій. "Юлія Володимирівна, відкиньте свої партійні інтереси, власні президентські плани, особисту симпатію до нинішніх керівників держави - все це зараз другорядне і неважливе, повірте", - підкреслює нардеп.

Гриценко очікує відповіді Тимошенко на свою пропозицію сьогодні ввечері.