ua en ru

ГПУ закрила справи проти Турчинова, Тягнибока, Луценка, Катеринчука і Ляшко

Провадження щодо Турчинова, Тягнибока, Катеринчука, Ляшка і Луценка закриті у зв'язку з відсутністю в їх діяльності складу кримінального правопорушення. Про це йдеться в повідомленні Генеральної прокуратури України.

У відомстві зазначили, що під час мирних акцій протесту на Майдані Незалежності в Києві Головним слідчим управлінням Служби безпеки України розслідувалися кримінальні виробництва за фактами дій і закликів, спрямованих на захоплення державної влади та таких, що загрожують громадському порядку. У зазначених процесах досудове розслідування проводилося стосовно народних депутатів України Олександра Турчинова, Олега Тягнибока, Миколи Катеринчука, Олега Ляшка та політика Юрія Луценка.

"У лютому 2014 року кримінальні виробництва були закриті процесуальним прокурором на підставі ст.ст. 1, 3, 4 п. 4 ст. 5 Закону України "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідувань і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Зазначені рішення були скасовані заступником Генерального прокурора України, оскільки в діях зазначених осіб відсутній умисел на вчинення кримінального злочину.