ua en ru

ГПУ звільнила за зраду присязі 413 працівників прокуратури Криму

ГПУ звільнила за зраду присязі 413 працівників прокуратури Криму
Генеральна прокуратура України за результатами перевірки звільнила за порушення присяги 413 працівників прокуратури АР Крим.

Генеральна прокуратура України за результатами перевірки звільнила за порушення присяги 413 працівників прокуратури АР Крим. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Внаслідок анексії Російською Федерацією території АР Крим, проведення вказаної перевірки значно ускладнювалося і вимагало більше часу для дослідження обставин та встановлення 413 працівників, які перейшли на службу в окупаційні органи прокуратури автономії", - сказано в повідомленні.

Як повідомляється, такий перехід відбувся на підставі рішень незаконно призначеного прокурора Криму.
"Крім цього, окремі працівники прокуратури Автономної Республіки Крим активно сприяли нелегітимно призначеному прокурора автономії Н. Поклонської у формуванні окупаційних органів прокуратури, проведенні нею незаконних звільнень працівників прокуратури Автономної Республіки Крим та незаконних кадрових призначень в окупаційні самопроголошені територіальні утворення", - повідомили в прокуратурі.

Зазначені дії, як зазначається, є порушення "Присяги працівника прокуратури".

У прокуратурі нагадали, що стосовно Наталії Поклонської за співучасть в діях, спрямованих на захоплення державної влади, розпочато кримінальне провадження.

Нагадаємо, в березні 2014 р. Росія анексувала Крим в України.