ua en ru

ГПУ висунула Януковичу, Клюєву, Пшонці, Захарченку, Якименку та Шуляку підозри у вбивстві

Генеральна прокуратура України (ГПУ) висунула екс-Президенту Віктору Януковичу, екс-главі Адміністрації Президента Андрію Клюєву, екс-міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, екс-голові СБУ Олександру Якименку та екс-командувачу внутрішніх військ МВС Станіславу Шуляку підозри у вбивстві.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) висунула екс-Президенту Віктору Януковичу, екс-главі Адміністрації Президента Андрію Клюєву, екс-міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, екс-голові СБУ Олександру Якименку та екс-командувачу внутрішніх військ МВС Станіславу Шуляку підозри у вбивстві. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"25 лютого 2014 р. Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактами організації вчинення умисних вбивств під час проведення масових заходів на Майдані Незалежності у Києві в період з листопада по лютий 2013-2014 рр." - йдеться в повідомленні.

Відомості за ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство) - карається позбавленням волі від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі) внесено до ЄРДР.

"В.Ф. Януковичу, А.П. Клюєву, В.П. Пшонці, В.Ю. Захарченку, О.Г.Якименку, С. М. Шуляку та іншим особам оголошено про підозру. Кваліфікація злочинів поки не остаточна. В рамках розпочатого кримінальної справи проведено обшуки в приміщеннях Адміністрації Президента, РНБО, Нацбанкута колишньої резиденції В. Ф. Януковича в Межигір'ї", - наголошується в повідомленні.

В рамках цього виробництва буде дана правова оцінка діям колишніх керівників органів прокуратури, які звільнилися або були звільнені з займаних посад.

Нагадаємо, вчора Печерський районний суд м. Києва виніс постанову про затримання і доставку до суду колишнього Президента України Віктора Януковича. Зокрема, Януковичу оголошено підозра за ст.115 КК України (умисне вбивство).