ua en ru

ГПУ заперечує наявність "третьої сили" під час розстрілів активістів Євромайдана

ГПУ заперечує наявність "третьої сили" під час розстрілів активістів Євромайдана Джерело фото: Livejournal Іллі Варламова

Розслідування розстрілу активістів на Майдані Незалежності в лютому 2014 р. не підтверджує наявності так званої "третьої сили", яка нібито вела вогонь по активістах, і працівникам міліції. Про це заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема в ефірі радіо "Ера FM".

"У ході розслідування кримінальних проваджень нами не встановлено наявність якоїсь третьої сили, яка б вчиняла протиправні дії проти працівників міліції. Тому якщо такі факти будуть встановлені, вони будуть досліджені та прийняті відповідні рішення і, звичайно, суспільство буде проінформовано", - заявив Ярема.

"Сьогодні ми розслідуємо справи відповідно до тієї моделі, які я назвав - це злочини , очолювані Віктором Януковичем та його підлеглими, зокрема, працівниками спецпідрозділу міліції "Беркут" р. Києва", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, напередодні ГПУ направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-беркутівців Аброськіна і Зінченка, які звинувачуються у розстрілі 39 активістів Євромайдана.

Відзначимо, раніше в Раді Європи також повідомили, що участь російських спецслужб у подіях на Євромайдані не доведена.