ua en ru

ГПУ вимагає арешту екс-глави МінАП Присяжнюка

Генеральна прокуратура України (ГПУ) порушує клопотання про арешт колишнього міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) порушує клопотання про арешт колишнього міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка (на фото), передає "5 канал".

Так, у рамках кримінального провадження за фактом зловживання Присяжнюком службовим становищем встановлено, що він зловживав становищем при закупівлі Аграрним фондом України 100 тис. тонн цукру-піску за бюджетні гроші, в результаті чого завдав збитків державі на суму понад 272 млн грн.

Справа передана до суду 4 квітня, її розглянуть, щойно чиновник буде затриманий. Зараз Присяжнюк переховується за кордоном.

Нагадаємо, 21 березня співробітники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю (ГУБОЗ) МВС і Генпрокуратури вилучили в помешканні Присяжнюка 286 тис. дол. і 659 тис. грн.

Зі слів глави МВС Арсена Авакова, обшуки проводилися в рамках кримінального розслідування розкрадання бюджетних коштів у Мінагрополітики.

Крім зазначених грошей, у екс-міністра було вилучено, за інформацією Авакова, " кілька наручних годинників високої вартості відомих світових брендів".