ua en ru

ГПУ 26-30 грудня допитає ряд екс-регіоналів і міністрів Януковича

ГПУ 26-30 грудня допитає ряд екс-регіоналів і міністрів Януковича

Генеральна прокуратура України 26-30 грудня 2014 р. допитає ряд скандально відомих екс-регіоналів і міністрів часів Президента Віктора Януковича. Про це у своєму Facebook повідомив старший помічник генерального прокурора Валерій Карпунцов.

Зокрема, щодо прийняття "диктаторських законів 16 січня" на допит викликані Нестор Шуфрич, Юрій Мірошниченко, Володимир Макеєнко, Сергій Ківалов і Ганна Герман.

Щодо неконституційного рішення КСУ, що спричинило за собою захоплення влади Януковичем, ГПУ має намір допитати екс-главу КСУ Анатолія Головіна.

Крім того, по різних справах викликані на допити: зять екс-Президента Леоніда Кучми Віктор Пінчук, екс-міністр юстиції Олександр Лавринович і екс-міністр інфраструктури Вадим Козак, екс-нардепи Михайло Добкін і Олександр Єфремов, а також лідер "Опозиційного блоку" Юрій Бойко.

Карпунцов також зазначив, що сьогодні в ГПУ вже допитали нардепа від "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна з приводу причетності до розгону активістів Евромайдана 30 листопада 2013 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розслідування ГПУ у справі про розгоні Евромайдана підходить до кінця.