ua en ru

Готовність Януковича до діалогу з опозицією - позитивний крок вперед, - Ештон

Запланована на сьогодні зустріч Президента Віктора Януковичами з лідерами опозиції є позитивним кроком вперед.

Запланована на сьогодні, 20 січня 2014 р., зустріч Президента України Віктора Януковичами з лідерами української опозиції є позитивним кроком вперед. Про це сьогодні перед засіданням Ради міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

"Я дуже уважно стежу за подіями в Україні в останні кілька днів. Я знаю, що Президент Янукович збирається сьогодні говорити з лідерами опозиції. Я сподіваюся, що це позитивний крок вперед", - заявила Ештон.

У зв'язку з цим вона зазначила, що під час сьогоднішнього засідання глави МЗС країн ЄС напевно захочуть обговорити нинішні події в країнах Східного партнерства.

Зазначимо, вчора, 19 січня 2014 р, голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк повідомив, що йому зателефонував Президент України Віктор Янукович і повідомив про готовність до переговорів.

Пізніше стало відомо, що Янукович доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Андрію Клюєву створити робочу групу для вирішення політичної кризи. Зокрема, глава держави розпорядився провести зустріч учасників робочої групи з представниками опозиції у понеділок, 20 січня 2014 р.

Нагадаємо, з 19 по 20 січня в центрі Києва відбувалися сутички мітингувальників із правоохоронцями.