ua en ru

Держсекретар США заявив про підготовку американцями нових санкцій проти РФ, - ЗМІ

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що американська сторона готує нові санкції проти Росії.

Держсекретар США Джон Керрі (на фото) заявив, що американська сторона готує нові санкції проти Росії. Про це він сказав в ході сьогоднішньої зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Климкіним, передає російська служба ВВС.

"Разом з Європою ми готуємо нові санкції", - йдеться в повідомленні.

Звернемо увагу, сьогодні уряди країн Європейського Союзу вже погодили економічні санкції проти Росії. мова йде про цілому ряді секторів. Санкції повинні торкнутися нафтової галузі, оборонної промисловості, але не торкнуться газового сектора. Згідно з планом ЄС санкції вводяться на 3 місяці. Після закінчення цього терміну уряди країн-членів ЄС повертаються до розгляду даного питання.

Нагадаємо, вчора глави США, Великобританії, Франції, Німеччини та Італії в ході зустрічі в Парижі підтвердили свої наміри ввести нові санкції проти Росії.

17 липня США ввели нові санкції проти Росії, включивши в санкційний список практично всі найбільші російські оборонні підприємства. В той же день Європейська Рада посилив санкції проти РФ, зокрема, вперше ввівши санкції проти російських підприємств. Раніше ЄС ввів лише персональні санкції проти російських громадян.