ua en ru

Держдеп США засудив обстріл в Донецьку 30 січня і закликав до проведення розслідування

Держдеп США засудив обстріл в Донецьку 30 січня і закликав до проведення розслідування

Державний департамент США засудив обстріл Донецька, здійснений 30 січня, закликавши до проведення прозорого розслідування для з'ясування відповідальних за інцидент. Про це заявила прес-секретар Держдепу США Джен Псакі на брифінгу 30 січня, передає прес-служба відомства.

"Протягом останніх 24 годин, був також проведений обстріл, обстріл культурного центру в Донецьку. Ми засуджуємо обстріл, який коштував, принаймні, шести життів, і ми висловлюємо наші співчуття сім'ям жертв. Зараз, знову ж таки, занадто рано, щоб визначити відповідальних за обстріл, але ми закликаємо провести повне та прозоре розслідування", - сказано в повідомленні.

Крім того, Псакі акцентувала увагу на активізації атак в районі н. п. Дебальцеве, який знаходиться за 13 км до лінії припинення вогню.

Представник Держдепу повідомила, що за її очікуванням, Україна буде темою обговорення США з міністром закордонних справ Росії Лавровим. США намагатимуться спонукати Росію і бойовиків до деескалації ситуації на Донбасі, а також дотримання Мінських угод.

Нагадаємо, сьогодні ЗМІ повідомляли, що держсекретар США Керрі 4-5 лютого може відвідати Москву, де зустрінеться з главою МЗС Лавровим.