ua en ru

Глави США, Великобританії, Франції, Німеччини та Італії готові ввести нові санкції проти Росії

Президент США Барак Обама, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, Президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці провели у Парижі зустріч, в ході якої підтвердили свої наміри ввести нові санкції проти Росії.

Президент США Барак Обама, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, Президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці провели у Парижі зустріч, в ході якої підтвердили свої наміри ввести нові санкції проти Росії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента Франції.

Глави держав висловили жаль з приводу бездіяльності російської сторони в питанні тиску на бойовиків на сході України з метою схилити їх до переговорів. За результатами зустрічі було також відзначено, що Росія не приймає конкретні заходи, щоб забезпечити контроль російсько-українського кордону.

У той же час, глави держав заявили про готовність продовжувати контактувати з Москвою.

Нагадаємо, США ввели нові санкції проти Росії, включивши в санкційний список практично всі найбільші російські оборонні підприємства. В той же день Європейська Рада посилив санкції проти РФ, зокрема, вперше ввівши санкції проти російських підприємств. Раніше ЄС ввів лише персональні санкції проти російських громадян.