ua en ru

Глава МВФ заявила, що слідство у "справі Бернара Тапі" ніяк не позначиться на її роботі

Глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила, що слідство у "справі Бернара Тапі" ніяк не позначиться на її роботі. Про це повідомляє "Сіньхуа".

Як повідомили 19 квітня французькі ЗМІ, директор-розпорядник МВФ Лагард раніше в той же день заявила, що розслідування у "справі Бернара Тапі" ніяк не позначиться на її рішучості і ентузіазмі в роботі на нинішньому посту.

Днями слідчий комітет суду Французької Республіки зобов'язав Лагард в кінці травня з'явитися на допит, щоб пояснити свою роль у "справі Бернара Тапі". Глава МВФ заявила, що вона була готова до такого повороту подій ще з 2011 р. Лагард також зазначила, що з радістю злітає до Парижа на пару днів.

Адвокат директора-розпорядника МВФ в четвер підкреслив, що на допиті Лагард зможе прояснити слідчим ситуацію, додавши, що його клієнтку не притягнуть до кримінальної відповідальності.

У 2008 р. міністерство фінансів Франції, очолюване в ту пору Лагард, створило арбітражну колегію для розгляду позову, поданого французьким бізнесменом Бернаром Тапі проти банку "Ліонський кредит", який у 1993 р. надав йому допомогу в ході продажу компанії "Адідас" і нібито незаконно нажився на цій угоді. Арбітражна колегія винесла рішення на користь Тапі, ухваливши виплатити бізнесмену компенсацію обсягом близько 400 млн євро.

У 2011 р. до вступу Лагард на пост директора-розпорядника МВФ французькі парламентарії звинуватили її у зловживанні своїми посадовими повноваженнями в ході розгляду позову Тапі.

Читайте також: Главу МВФ Крістін Лагард викликали до суду