ua en ru

Глава МЗС України відбув з дводенним візитом в Сенегал

Глава МЗС України відбув з дводенним візитом в Сенегал
Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін відбув з дводенним візитом в Сенегал (м. Дакар).

Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін відбув з дводенним візитом в Сенегал (м. Дакар). Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відбув з дводенним візитом до столиці Сенегалу - місто Дакар з метою участі в 15-му Саміті Міжнародної організації франкофонії, в якому Україна має статус спостерігача", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі уточнюють, що Він проведе ряд двосторонніх зустрічей з представниками африканських і близькосхідних країн і звернеться з промовою до учасників саміту.

Зазначимо, Міжнародна організація франкофонії (МОФ) була заснована в 1970 р. В сферу інтересів МОФ, яка сьогодні налічує 77 країн-членів, крім питань мовно-культурної проблематики, входять, зокрема, такі сфери міжнародного співробітництва, як зміцнення миру і безпеки, запобігання конфліктів, розвиток демократичних інститутів та захист прав людини.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав німецький уряд прискорити надання допомоги Києву у зв'язку з озброєним конфліктом на сході країни.