ua en ru

Голова Луганської ОДА вважає, що РФ зобов'язана профінансувати відбудову Донбасу

Виконуюча обов'язки голови Луганської обласної державної адміністрації Ірина Верігіна вважає, що Російська Федерація зобов'язана профінансувати відбудову Донбасу.

Виконуюча обов'язки голови Луганської обласної державної адміністрації Ірина Верігіна вважає, що Російська Федерація зобов'язана профінансувати відбудову Донбасу. Про це вона заявила в інтерв'ю РБК-Україна.

"Я вважаю, що якщо Росія відправляла сюди військову техніку, найманців і фінансувала терористичний рух, вони зобов'язані вкладати гроші у відновлення економіки України. Звичайно, не повернути ті життя людей, які вони забрали, але хоча б допомогти відновленню економіки вони повинні", - сказала вона.

Верігіна додала, що економіка Донбасу перебуває у жахливому, вкрай важкому стані.

"Необхідно буде відновлювати, практично всі в кожному місті і кожному селищі на тій території, яка була окупована. Всі підприємства зруйновані. Рубіжне у нас менше постраждало, а Сєвєродонецьк, і особливо Лисичанськ сильно постраждав. Кілька разів було таке, що снаряди потрапляли в підстанції шахт, і ми дивом врятували шахтарів. Багато шахти зараз лише відкачують воду, але не спускають туди людей, так як це небезпечно для життя", - розповіла в.о. губернатора.