ua en ru

Німеччина та Словаччина закликали Україну до більш активної участі у вирішенні газової суперечки з РФ

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо закликали Україну до більш активної участі у вирішенні газового конфлікту з Росією.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо закликали Україну до більш активної участі у вирішенні газового конфлікту з Росією. Про це повідомляє DW.

Після відбулися в понеділок, 20 жовтня, переговорів з головою словацького уряду в Братиславі Меркель заявила, що "кожен повинен внести свій внесок" у вирішення газової проблеми. У свою чергу Фіцо нагадав, що його країна виконала свої зобов'язання, забезпечивши реверсні поставки газу в Україну. За словами глави словацької держави, не варто очікувати, що ЄС сплатить українські газові борги перед Росією, повідомляє агентство dpa.

Водночас Меркель оцінила досягнуте Росією і Україною тимчасове рішення за умов подальших постачань газу як важливий крок на шляху до врегулювання газової суперечки двох країн.

"Ми подолали пристойний відрізок шляху, але поки ще не досягли мети", - заявила з цього приводу голова німецького уряду.
Вона також додала, що тепер Україні потрібно надати короткостроковий кредит для оплати частини боргу за російський газ.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко повідомив, що в ході переговорів в Мілані Україна і Росія домовилися про зимову ціну на газ до 385 дол. за тис. куб. м.

21 жовтня в Брюсселі (Бельгія) відбудуться чергові газові переговори у форматі "Україна-Росія-Єврокомісія".