ua en ru

Генсек Ради Європи вітає прийняття Радою закону про внутрішньо переміщених осіб

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вітає сьогоднішнє прийняття Верховною Радою України закону "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб".

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вітає сьогоднішнє прийняття Верховною Радою України закону "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб". Про це йдеться в його заяві, розміщеній на сайті Ради Європи.

"Це довгоочікувана подія. Закон є хорошою основою для задоволення потреб тих, хто залишив свої будинки в результаті конфлікту в Східній Україні і незаконної анексії Криму. Це показує, що Україна готова приймати заходи, необхідні для захисту найбільш вразливих верств населення, дотримання прав людини, незважаючи на скрутне становище в країні", - заявив Ягланд.

За його словами, це сильний сигнал того, що Верховна Рада буде дотримуватися європейського та міжнародного законів про права людини.

Нагадаємо, сьогодні народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 4490а-1 "Про внутрішньо переміщених осіб". За відповідне рішення проголосували 249 нардепів із 226 мінімально необхідних.