ua en ru

Генсек Ради Європи назвав мінський формат переговорів по Україні єдиним ефективним

Генсек Ради Європи назвав мінський формат переговорів по Україні єдиним ефективним Джерело фото:EPA
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд назвав мінський формат переговорів по врегулюванню ситуації в Україні єдиним ефективним.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд назвав мінський формат переговорів по врегулюванню ситуації в Україні єдиним ефективним. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції за підсумками переговорів з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, передає "Російська газета".

"Важливо забезпечити деэскалацию ситуації і позбутися від зловживання агресивною риторикою, яка могла б стати початком зведення нових стін. Я згоден з Сергієм Лавровим. Ми повинні відштовхуватися від мінського протоколу і положень цього документа. Цей механізм сьогодні єдиний, який дозволив би нам забезпечити деэскалацию ситуації, а пізніше почати переговори з вироблення способів врегулювання цієї кризи", - сказав Ягланд.

Нагадаємо, Президент України і канцлер Німеччини Ангела Меркель також впевнені, що робота тристоронньої контактної групи є важливою для врегулювання конфлікту на Донбасі.