ua en ru

Гендиректор "Уралкалія" переданий представникам правоохоронних органів РФ

Генеральний директор ВАТ "Уралкалий" Владислав Баумгертнер сьогодні був переданий представникам правоохоронних органів Росії, передає БЕЛТА з посиланням на повідомлення телеканалу "Білорусь 1".

Як повідомлялося раніше, Генеральна прокуратура Білорусі прийняла рішення про видачу Баумгертнера російській стороні.
Слідчі органи Росії 6 жовтня 2013 р. заочно пред'явили обвинувачення Баумгертнеру за ч. 3 ст. 33 і ч. 2 ст. 201 Кримінального кодексу РФ (організація злочину, зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки). 17 жовтня СК РФ через суд домігся заочного арешту підприємця, а потім оголосив його в міжнародний розшук. Згодом СК РФ надав в Генеральну прокуратуру РФ необхідні документи для екстрадиції Баумгертнера. 22 жовтня відповідний запит був направлений в прокуратуру Республіки Білорусь.

Глава "Уралкалія" був затриманий білоруськими правоохоронними органами 26 серпня 2013 р. в Мінську, куди він прибув для зустрічі з прем'єр-міністром республіки Михайлом Мясниковичем. Бізнесмена звинуватили в зловживанні службовими повноваженнями, однак потім перекваліфікували статтю на "розкрадання". Протягом місяця глава "Уралкалія" утримувався в СІЗО КДБ Білорусі, проте потім його помістили під домашній арешт в Мінську після звернення матері Баумгертнера до Президента країни Олександра Лукашенка.