ua en ru

Франція може передати "Містралю" Росії за умови сталого миру на Донбасі

Франція може передати "Містралю" Росії за умови сталого миру на Донбасі

Франція продовжує очікувати вироблення політичних шляхів розв'язання українського конфлікту, що є найважливішою умовою для передачі вертольотоносців "Містраль" Росії. Про це в інтерв'ю радіостанції Europe 1 заявив міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан.

"Необхідно, щоб у цій частині Європи дотримувався режим припинення вогню", - заявив міністр. За його словами, якщо дорожня карта буде дотримуватися перемир'я і буде вироблена політична карта врегулювання, можна буде говорити про можливу передачу кораблів Росії.

"Починаючи з цього моменту Президент Франції буде оцінювати, чи склалися зараз умови для поставки "Містралів" в Росію", - додав Дріан.

"Я бачу, що деякі зусилля робляться і зараз. Але вони поки не настільки відчутні, і повинні витримати практичну перевірку", - додав міністр оборони.

Відзначимо, в середині грудня 2014 р. Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що поки підстави для постачання вертольотоносців у Росії відсутні.

Нагадаємо, 18 грудня російський екіпаж "Містраля", який повинен був отримати перший корабель, залишив французький порт Сен-Назер.