ua en ru

Євросоюз може відкласти розгляд нових санкцій проти Росії до грудня

Євросоюз може відкласти розгляд нових санкцій проти Росії до грудня
Обговорення нових санкцій проти Росії з боку Євросоюзу малоймовірно до початку грудня 2014 року.

Обговорення нових санкцій проти Росії з боку Євросоюзу малоймовірно до початку грудня 2014 року. Про це повідомляє Reuters з посиланням на думку європейських чиновників.

В даний час Брюссель збирається накласти нові персональні санкції на лідерів так званих "Луганської народної республіки" та "Донецької народної республіки".

За словами співрозмовників агентства, на що проходить зустріч міністрів закордонних справ країн - членів Євросоюзу буде обговорюватися реакція на вибори в підконтрольних ополченцям регіонах, які Захід вважає незаконними, способи проведення економічних реформ в Україні та залучення Росії до пошуку виходу з українського кризи.

Глава МЗС Чехії Любомир Заоралек підтвердив, що на зустрічі міністрів будуть обговорюватися санкції до фізичних осіб, включають обмеження на в'їзд в країни Євросоюзу і заморожування фінансових активів. За словами чеського дипломата, нові економічні санкції проти Росії, ймовірно, будуть обговорюватися європейськими лідерами тільки в грудні на саміті Євросоюзу.

У матеріалі The New York Times, також базується на повідомленні Reuters, вказані дещо інші терміни можливого розгляду санкцій проти Росії. Якщо в оригінальному повідомленні агентства йдеться про початку грудня, то, за версією американської газети, мова йде про середину місяця.

Видання також наводить розширену версію висловлювання Заоралека про терміни наступного саміту Євросоюзу, наводячи в якості дати його проведення 18-19 грудня.

Останній раз Євросоюз розширював санкції проти Росії у вересні 2014 року. Були введені обмеження на постачання обладнання та технологій для підприємств нафтової галузі, авіабудування та оборонного комплексу, в тому числі "Роснафти", "Транснаыти", "Газпром нафти" і " Уралвагонзаводу". Також були посилені умови кредитування для російських державних банків - Ощадбанку, ВТБ, Газпромбанку, Зеба і Россельхозбанка.