ua en ru

Єврокомісія вирішила виділити 87 млн євро трьом країнам Східного партнерства

Єврокомісія вирішила виділити 87 млн євро трьом країнам Східного партнерства. Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

Так, ці гроші були розподілені між Молдовою (35 млн євро), Грузією (27 млн євро) і Вірменією (25 млн євро).

"У цьому році три країни-учасниці Східного партнерства були винагороджені за свої зусилля з демократичним перетворенням та прихильності до основоположним цінностям. Ми сподіваємося, що в майбутньому ця група країн стане більше. Додаткове фінансування означає більшу підтримку національних реформ та спільним проектам, які приносять конкретну користь у життя громадян", - повідомив комісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле.

Програма EaPIC надає додаткове фінансування країнам Східного партнерства, що досягли успіху в проведенні реформ щодо поглиблення демократії і прав людини. Вона доповнює двосторонні програми літньої допомоги з боку ЄС, реалізуючи нові проекти або розширюючи сферу і тривалість вже наявних проектів.

У Грузії нові кошти будуть використані для поліпшення ринку праці через поліпшення зв'язку між освітою, професійними навичками та потребами ринку. У Молдові додаткові гроші ЄС дозволять розвинути економічні можливості в сільській місцевості. У Вірменії - сприяти розвитку національної програми по боротьбі з корупцією і підтримувати реформування державної служби.

Нагадаємо, програму з інтеграції та співпраці Східного партнерства було засновано в 2012 році. Її мета - надати додаткове фінансування країнам-учасницям "Східного партнерства", які проводять реформи з поглиблення демократії і збільшення поваги до прав людини. На практиці програма функціонує як позитивний стимул для подальших зусиль по демократичним перетворенням.