ua en ru

Єврокомісія прийняла проект бюджету ЄС на 2015 р

Єврокомісія прийняла проект бюджету ЄС на 2015 р Джерело фото:flickr.com/European Parliament
Європейська комісія ухвалила новий проект бюджету ЄС на 2015 рік.

Європейська комісія ухвалила новий проект бюджету ЄС на 2015 рік. Про це на брифінгу в Брюсселі заявив офіційний представник ЄК Якуб Адамович, передає "Росія 24".

Раніше переговори між Європейським парламентом і Радою ЄС не призвели до угоди до контрольного погоджувальної терміну 17 листопада.

"Мета пропозиції комісії - досягти угоди по бюджету між Європейським парламентом та Радою ЄС, щоб Європарламент міг затвердити його на своїй останній пленарній сесії року в грудні", - сказав Адамович.

За його словами, Єврокомісія пропонувала, щоб при формуванні бюджету в центрі уваги залишалися зайнятість, економічне зростання, інвестиції та інші найважливіші пріоритети економіки ЄС.

У Єврокомісії відзначили, що в новому проекті бюджету на 2015 рік закладено 145,2 млрд євро, що вище на 1,8% порівняно з 2014 роком.

"Наш новий проект бюджету враховує точку зору Європейського парламенту та Ради, забезпечуючи тим самим міцну основу для відновлення переговорів", - сказала заступник голови Єврокомісії з бюджету Крісталіна Георгієва.

Єврокомісар висловила надію, що це "прокладе шлях до згоди щодо бюджету ЄС 2015 року і по розглянутих проектів поправок до бюджету 2014 року, які ми запропонували, щоб допомогти вирішити наростаючу проблему неоплачених рахунків".

Нагадаємо, 1 листопада розпочав роботу новий склад Європейської комісії на чолі з Жаном-Клодом Юнкером.