ua en ru

ЄСПЛ зобов'язав Україну виплатити 5 тис. євро українці, яку заарештували у 2011 р. за зрізану стрічку з вінка Януковича

ЄСПЛ зобов'язав Україну виплатити 5 тис. євро українці, яку заарештували у 2011 р. за зрізану стрічку з вінка Януковича
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) зобов'язав Україну виплатити 5 тис. євро в якості компенсації за завдану моральну шкоду громадянці України Галині Швидкій, яку у серпні 2011 р. засудили до 10 діб адміністративного арешту за пошкодження вінка, який екс-Президент України Віктор Янукович поклав до пам'ятника Тарасу Шевченку в День незалежності 24 серпня.

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) зобов'язав Україну виплатити 5 тис. євро в якості компенсації за завдану моральну шкоду громадянці України Галині Швидкій, яку у серпні 2011 р. засудили до 10 діб адміністративного арешту за пошкодження вінка, який екс-Президент України Віктор Янукович поклав до пам'ятника Тарасу Шевченку в День незалежності 24 серпня. Про це повідомляє прес-служба Human Rights Europe.

Згідно з повідомленням, ЄСПЛ сьогодні, 30 жовтня, ухвалив, що такими діями українська влада порушила права Швидкої.

Відзначимо, 30 серпня 2011 р. Шевченківський райсуд визнав Швидку винною у вчиненні правопорушення, передбаченого статтею 178 Кодексу про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство) і засудив її до десяти діб адміністративного арешту.

Українка відрізала від стрічки на вінку, на якій було написано "Від народу України і Президента України Віктора Януковича", частину, де було вказано прізвище глави держави, висловлюючи таким чином свій протест проти тогочасної влади.

Нагадаємо, раніше ЄСПЛ зобов'язав Україну виплатити 20 тис. євро екс-співробітникам "Аеросвіту" за відмову у страйку.